Het is nooit genoeg, je wil altijd beter…het beste misschien wel. Je legt de lat telkens een tikkeltje hoger en de verwachtingen die je van jezelf hebt worden continue bijgesteld. Je begint jezelf af te rekenen op niet behaalde resultaten en ervaart hierdoor steeds meer stress. Genieten van je successen, groot of klein, is er niet meer bij.

Voor wie doe je het?

De grote hamvraag is, voor wie stel je die steeds hogere doelen? En daarnaast, is het echt nodig om telkens de lat hoger te leggen?

Als ik het even op mezelf betrek: ik bleef maar studeren, studeren én studeren. Wanneer ik dat ene papiertje binnen had lag de informatiefolder van de volgende studie alweer op tafel. Ik behaalde het ene diploma na het andere maar het leek wel of ik steeds minder trots werd op mezelf. Het werd gewoon en vanzelfsprekend dat ik mijn beoogde doel behaalde. En als iets even wat minder ging? Dan baalde ik enorm. Ik mocht geen fouten maken want dan had ik gefaald en dit ging echt ten koste van mijn zelfvertrouwen. Een leuker mens werd ik er ook niet van.

Waar deze bewijsdrang vandaan kwam wist ik stiekem wel. Dit komt voort vanuit mijn jeugd. Het laten zien dat ik het ook kon. Toen lukte het niet altijd, nu wel.

Is jouw lat te behalen?

Wanneer je naar je eigen verwachtingen kijkt, sta je stil bij je eigen behaalde successen? Of merk je dat je jouw lat steeds verlegd en deze niet te behalen is. Geniet jij van jouw behaalde prestaties? Neem hier nu eens de tijd voor om bij stil te staan.

Enjoy the little things

Durf fouten te maken én wees niet zo streng voor jezelf. Dit gaat er voor zorgen dat jij zowel als mens en als professional gaat groeien. Geniet ook van die kleine successen, zowel zakelijk als privé. Geluk zit in de kleine dingen, toch?

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Ga dan even naar www.leonierutten.nl voor een overzicht van mijn workshops/programma’s of neem direct contact met mij op via contact@leonierutten.nl of
06-22696272.