In balans programma

Verbeteren van gedrag, gezondheid, inzetbaarheid en leiderschap 

Het blijft één van de grootste uitdagingen; (eventueel) een gezin runnen, hard werken, sociale contacten onderhouden, sporten en ook nog tijd vinden om op te laden. Zeker met een baan waarbij je het gevoel hebt aan verschillende verwachtingen te moeten voldoen en te moeten presteren op topniveau wordt dit een hele uitdaging in combinatie met een sociaal leven. Hoe kun je er nu voor zorgen om een gezonde balans tussen werk en privé te creëren? 

Steeds meer organisaties gaan de waarde inzien van het investeren in vitaliteit van hun medewerkers. Vitale medewerkers zijn namelijk de basis voor een gezonde organisatie. Het leidt tot meer werkplezier, hogere productiviteit, duurzaam inzetbaarheid en een lager ziekteverzuim. Vindt u het belangrijk dat uw werknemer de juiste balans heeft, zowel in werk als privé. Bekijk wat ik hierin kan betekenen.

In groepen van max. 10 personen gaan de medewerkers op een inspirerende en interactieve manier aan de slag zodat zij bewust worden van de oorzaken en gevolgen van stress. De werknemer krijgt inzicht en handvatten aangeboden waarbij de volgende workshops thema's mogelijk zijn: 

  • Identiteit (inzicht in wat waardevol voor jou is, je kernwaarden, jouw regels en energiegevers & geluk, )
  • Balans tussen werk en privé (Inzicht in stressmechanisme, stress-signalen, gedragspatronen, stress-signalen, omgaan met stress & spanning en prioriteiten stellen)
  • Mindset (leren omgaan met negatieve gedachtes, emoties en verwachtingen)
  • Prikkelverwerking (leren omgaan met prikkels van buitenaf)
  • Fysieke belastbaarheid (houding, gezondheid en werkplekonderzoek)

Het programma ziet er als volgt uit;

  • Persoonlijk intake per deelnemer (vitaliteitscheck)
  • Plenaire workshops van een dagdeel
  • Persoonlijk vitaliteitsplan
  • Individueel gesprek per deelnemer
  • Intervisie (na 3 maanden)

Op basis van de wensen van de organisatie kan het programma op maat gemaakt worden. 

Dit zeggen mijn klanten

“Via mijn werkgever MST ben ik in contact gekomen met Leonie Rutten en heb ik bij haar de training In Balans gevolgd. Dit is een training in groepsverband waarin je aan de slag gaat met de vraag “hoe zorg ik voor een gezonde balans tussen werk en privé?”

Leonie zorgt in de training voor een goede mix tussen theorie en praktijk met afwisselende en inspirerende oefeningen tijdens de training en voor thuis. Leonie is een professional op haar vakgebied met veel inhoudelijke kennis en iemand die vooral ook praktische handvatten biedt om met jouw knelpunten aan de slag te gaan. Leonie is een begeleider cq coach met een scherpe blik, een goed luisterend oor, een warme persoonlijkheid en iemand die rust uitstraalt. Dat vond ik zelf persoonlijk erg prettig aan haar.  De cursus en gesprekken met Leonie hebben mij weer bewust gemaakt van mijn valkuilen en verbeterpunten en mij getriggerd om daar actief mee aan de slag te gaan.”

- C. de Vos - In balans programma nov 2019 , MST - beleidsadviseur Medische Staf

Benieuwd naar een traject binnen uw organisatie?

Laten we samen bekijken wat ik hierin kan betekenen. 
Vanuit de ESF zijn er mogelijkheden voor subsidies. 

Neem contact op