In balans programma

 

Stress en burn-out zijn de laatste decennia gigantisch toegenomen. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben burn-out klachten. Als daar niets aan verandert, zal deze trend in de toekomst alleen maar doorgaan. De Wereld Gezondheidsraad (WHO) heeft in 2019 burn-out officieel als beroepsziekte erkend. Werkgevers zijn in Nederland verplicht om hun werknemers zoveel mogelijk te begeleiden als zij door burn-out uitvallen.

Steeds meer organisaties zien de waarde in van het investeren in vitaliteit van hun medewerkers. Het is goed om te weten dat je als werkgever invloed hebt. Dat je er aan kunt bijdragen dat jouw medewerkers vitaler, optimistischer & blijer zijn. En dat ze minder vaak ziek zijn. Vitale medewerkers zijn namelijk de basis voor een gezonde organisatie. Het leidt tot meer werkplezier, hogere productiviteit, duurzame inzetbaarheid en een lager ziekteverzuim. Draag jij hier als werkgever graag aan bij? Ik ga graag met je hierover in gesprek. 

Het ‘in balans’ programma is een effectief en
inspirerend stressreductie programma.

In groepen van maximaal 8 personen gaan de medewerkers op een inspirerende en interactieve manier aan de slag, zodat zij bewust worden van de oorzaken en gevolgen van stress. De werknemer krijgt inzicht en praktisch toepasbare handvatten aangeboden, waarbij de volgende thema's mogelijk zijn: 

  • Identiteit (inzicht in wat waardevol voor jou is, je kernwaarden, jouw regels en energiegevers & geluk)
  • balans tussen werk en privé (inzicht in stressmechanisme, stress-signalen, gedragspatronen, omgaan met stress & spanning en prioriteiten stellen)
  • mindset (leren omgaan met negatieve gedachtes, emoties en verwachtingen)
  • Prikkelverwerking (leren omgaan met prikkels van buitenaf)
  • Fysieke belastbaarheid (houding, gezondheid en werkplekonderzoek)

Het programma:

  • Persoonlijk intake per deelnemer (vitaliteitscheck)
  • Plenaire workshops van een dagdeel
  • Persoonlijk vitaliteitsplan
  • Individueel gesprek per deelnemer
  • Intervisie (na 3 maanden)

Op basis van de wensen van de organisatie, maak ik het programma volledig op maat. Dit met het oog op optimaal resultaat. Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op!

Dit zeggen mijn klanten

“Via mijn werkgever MST ben ik in contact gekomen met Leonie Rutten en heb ik bij haar de training In Balans gevolgd. Dit is een training in groepsverband waarin je aan de slag gaat met de vraag “hoe zorg ik voor een gezonde balans tussen werk en privé?”

Leonie zorgt in de training voor een goede mix tussen theorie en praktijk met afwisselende en inspirerende oefeningen tijdens de training en voor thuis. Leonie is een professional op haar vakgebied met veel inhoudelijke kennis en iemand die vooral ook praktische handvatten biedt om met jouw knelpunten aan de slag te gaan. Leonie is een begeleider cq coach met een scherpe blik, een goed luisterend oor, een warme persoonlijkheid en iemand die rust uitstraalt. Dat vond ik zelf persoonlijk erg prettig aan haar.  De cursus en gesprekken met Leonie hebben mij weer bewust gemaakt van mijn valkuilen en verbeterpunten en mij getriggerd om daar actief mee aan de slag te gaan.”

- C. de Vos - In balans programma nov 2019 , MST - beleidsadviseur Medische Staf

Voor mij heeft de training vooral meer inzicht gegeven in mijn eigen functioneren met betrekking tot het hebben van balans tussen werk en privé. En hoe dit beter te borgen door middel van handvatten die worden aangereikt. Verder levert de cursus herkenning op bij jezelf en andere collega’s binnen MST die soms in een hele andere discipline werkzaam zijn. Het is leuk andere collega’s te leren kennen die je in normale werkomstandigheden vrijwel nooit tegen zou komen.

Ik zou de cursus aan iedereen aanraden die in de drukte van alledag, worstelt met een balans tussen werk en prive: Hoe ben je én een goede moeder/vader, én een goede collega, en hou je daarbij ook nog een goede balans tussen werk, gezin en ontspanningsmomenten voor jezelf.

- , MST