Loopbaantraject

Wil je naast inzicht in je talenten, ook meer uit je loopbaan halen? Dan is dit uitgebreide traject zeer geschikt voor jou. Het loopbaantraject bestaat uit de volgende stappen:

Intake
Het intakegesprek is een geheel vrijblijvende kennismaking. We onderzoeken jouw loopbaanvraag en bespreken hoe we daar samen invulling aan kunnen geven. Daarnaast krijg je een duidelijk beeld van het traject. We stellen jouw persoonlijke doel(en) vast en kijken wat het beste past bij jou. Naast de inhoud van het traject is het natuurlijk erg belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij. De intake is een mooi moment om dat te ondervinden. Het loopbaantraject maak ik verder op maat aan de hand van jouw wensen en behoeften, maar globaal ziet het eruit zoals hieronder benoemd.

TMA (Talenten motivatie) analyse -Wie ben je? Wat kun je?
Aan de hand van een Talenten Motivatie Analyse, brengen wij jouw behoefte in kaart. Wie ben je als mens? Wat zijn jouw drijfveren, waarden en interesses? Jouw talenten komen het beste tot hun recht in een omgeving die voldoet aan jouw behoeften. Met kennis van je drijfveren en talenten kun je gericht kiezen voor een baan en een omgeving die bij jou past. Waarom loop je telkens tegen dezelfde zaken aan, wat is lastig en waarom? De analyse geeft je antwoord op vele loopbaanvragen. Lees er hier meer over de TMA.

Beroepen- en arbeidsmarkt oriëntatie - Wat wil je?
Ruim 3000 beroepen worden op volgorde van interesse gezet. Aan de hand van de resultaten van deze assessments en jouw beroepsvoorkeuren worden er competentieprofielen vastgesteld. Deze competentieprofielen worden naast je TMA-profiel gelegd, om een match te maken tussen jouw competentieprofiel, talenten, drijfveren, waarden en interesses. Je leest hier meer over loopbaanassessments.

Opstellen ontwikkel- en actieplan
Op basis van jouw zoekprofiel kijken we naar de loopbaanstappen, die jou naar jouw gewenste werksituatie gaan brengen. Mogelijk blijf je hetzelfde werk doen, maar wellicht is het ook een goed moment om te kijken naar om- of bijscholing. Hiervoor stellen wij dan een ontwikkel- en actieplan op.

Brief en CV
We zorgen samen voor een compleet en actueel CV en stellen een sollicitatiebrief op. Daarnaast optimaliseren we jouw LinkedIn profiel en leer je hoe je dit kanaal gebruikt om te solliciteren.

Netwerken
We brengen jouw netwerk in kaart. Wellicht ben je je er niet altijd bewust van, maar ook jij hebt een waardevol netwerk dat je kunt inzetten.

Presentatie en sollicitatiegesprek
Hoe presenteer je jezelf? En hoe bereid je je voor op sollicitatiegesprekken? Een goede voorbereiding is het halve werk.

Jobsearch
Indien er behoefte aan is, wordt er met jou meegekeken naar passende vacatures. Hiervoor zetten we slimme tools in.

Eigen wensen en behoeften
Iedereen is uniek. Heb je andere wensen en behoeften, die van belang zijn in dit traject? Waar mogelijk nemen we die er natuurlijk in mee.
 

Het traject bestaat uit 8 sessies van 90 minuten. Gebruikelijk is een doorlooptijd van 4 tot 5 maanden.

Nieuwsgierig naar een TMA rapportage?
Bekijk het volgende voorbeeld TMA_Kandidaat_Rapportage

Meer informatie?
Wil je meer weten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Toch liever alleen inzicht in je talenten, beroepsmogelijkheden?
Kijk hier voor meer informatie.