We zijn ons er lang niet altijd van bewust hoe onze mind functioneert en dat wij veelal automatisch reageren. De bekende reactie is: zo werkt dat nou eenmaal in mijn hoofd. Is dat wel zo? Nee, je hebt wel degelijk invloed op hoe je een situatie beleeft en hoe je hier vervolgens mee omgaat. Je mind is jouw besturingssysteem. Vaak sta je op de automatische piloot en dan beheerst je mind, je leven. Hoe je denkt, beleeft én leeft.

Je mind gaat lekker met je aan de wandel

En dan is die ene week aangebroken. De week waarin je die ene activiteit hebt waarvan je zo langzamerhand wel zenuwachtig wordt. Herken je dit? Des te dichterbij deze dag, des te meer twijfels én gepieker. Kan ik het wel? Ben ik wel goed genoeg? Je gaat alles tot in detail na om te zorgen dat het perfect zal verlopen. Dat wordt al lastig want de definitie van perfect is voor iedereen anders ?.  Kortom: je mind gaat lekker met je aan de wandel.

Je mind de baas

Laat jij al je gedachtes als een waterval op je neer kletteren en word jij je eigen gedachtes? Het hoeft niet! Je kunt aan de slag gaan met het trainen van je mind. Dit kun je doen door je bewust te zijn van je gedachtes en ze te observeren. Zo kun je uiteindelijk de keuze maken of je er iets mee gaat doen of dat je je gedachtes parkeert. Net zoals je jouw fysieke lijf kunt trainen kun je dit ook met je mindset. Door je mind te gaan trainen kun je er uiteindelijk voor zorgen dat je zelf bepaalt wat je met je gedachtes doet, niet langer op de automatische piloot. Een cadeautje voor jezelf. Het vergt uiteraard tijd maar dat lichaam van Jennifer Lopez of Channing Tatum krijg je ook niet zomaar ?. Begeleiding hierbij nodig? Tijdens een individueel traject ga ik hier graag met je mee aan de slag.

Aan de slag!

Een krachtige oefening om je mind te trainen is de dankbaarheidsoefening. Soms zijn we geneigd om te focussen op de dingen die niet goed gaan en vergeten we dat er ook heel veel wél goed gaat in ons leven. Dingen waar we echt dankbaar voor mogen zijn. Als je je bewust bent van dingen waar je dankbaar voor bent in je leven, dan is het vaak makkelijker om met zaken die tegenvallen of die minder positief zijn om te gaan.

Tijdens deze oefening ga je stilstaan bij de dingen waar jij dankbaar voor bent. Het kan hierbij gaan om kleine dagelijkse dingen (gewoon even lekker koffie drinken), mooie ervaringen(een toffe reis) maar bijvoorbeeld ook om mensen die veel voor je betekenen of het grijpen van nieuwe kansen.

Klaar voor de eerste stap? Benoem 3 dingen waar jij op dit moment dankbaar voor bent. Probeer deze oefening dagelijks te herhalen om je positieve brein te vergroten. Een tip: er zijn apps die je hierbij kunnen helpen, Bliss bijvoorbeeld.

Succes! ?

SAMEN AAN DE SLAG MET JOUW MIND?

Ga dan naar www.leonierutten.nl  of neem direct contact met mij op via contact@leonierutten.nl of 06-22696272.