Talenten- en loopbaanassessments traject

Heb je voldoende aan inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt? Dan is het Talenten- en loopbaan-assessmentstraject perfect voor jou. Dit traject bestaat uit de volgende stappen:

Intake
Het intakegesprek is een geheel vrijblijvende kennismaking. We onderzoeken jouw loopbaanvraag en bespreken hoe we daar samen invulling aan kunnen geven. Daarnaast krijg je een duidelijk beeld van het traject. We stellen jouw persoonlijke doel(en) vast en kijken wat het beste past bij jou. Naast de inhoud van het traject is het natuurlijk erg belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij. De intake is een mooi moment om dat te ondervinden. Het loopbaantraject maak ik verder op maat aan de hand van jouw wensen en behoeften, maar globaal ziet het eruit zoals hieronder benoemd.

TMA (Talenten motivatie) analyse -Wie ben je? Wat kun je?
Aan de hand van een Talenten Motivatie Analyse, brengen wij jouw behoefte in kaart. Wie ben je als mens? Wat zijn jouw drijfveren, waarden en interesses? Jouw talenten komen het beste tot hun recht in een omgeving die voldoet aan jouw behoeften. Met kennis van je drijfveren en talenten kun je gericht kiezen voor een baan en een omgeving die bij jou past. Waarom loop je telkens tegen dezelfde zaken aan, wat is lastig en waarom? De analyse geeft je antwoord op vele loopbaanvragen. Lees er hier meer over de TMA

Beroepen- en arbeidsmarkt oriëntatie - Wat wil je?
Ruim 3000 beroepen worden op volgorde van interesse gezet. Aan de hand van de resultaten van deze assessments en jouw beroepsvoorkeuren worden er competentieprofielen vastgesteld. Deze competentieprofielen worden naast je TMA-profiel gelegd, om een match te maken tussen jouw competentieprofiel, talenten, drijfveren, waarden en interesses. Je leest hier meer over loopbaanassessments

Opstellen ontwikkel- en actieplan
Op basis van jouw profiel kijken we naar de loopbaanstappen, die jou naar jouw gewenste werksituatie gaan brengen. Mogelijk blijf je hetzelfde werk doen, maar wellicht is het ook een goed moment om te kijken naar om- of bijscholing. Hiervoor stellen wij dan een ontwikkel- en actieplan op.

Het traject bestaat uit 3 sessies van 90 minuten. Gebruikelijk is een doorlooptijd van 2 weken.

Nieuwsgierig naar een TMA rapportage?
Bekijk het volgende voorbeeld TMA_Kandidaat_Rapportage

Meer informatie?
Wil je meer weten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Toch liever een volledig loopbaantraject?
Kijk hier voor meer informatie.