Workshop bokscoaching

Boksen is een uitstekende metafoor voor communiceren onder druk. De werkvorm laat zien hoe snel onze instincten het overnemen zodra we onder druk komen te staan. Door boksen ervaar je aan den lijve hoe je van instinctief reageren overgaat tot bewust acteren.

Tijdens deze workshop zetten we boksen als middel in om tot inzicht te komen. Door diverse oefeningen ten aanzien van de bovenstaande thema’s, krijgen deelnemers op een laagdrempelige manier inzicht in hun gedachten- en gedragspatronen.

Welke voordelen heeft bokscoaching?

  • bewustwording van eigen gedragspatronen;
  • leren omgaan met verschillende situaties en vergroten van weerbaarheid;
  • stress reducerend;
  • je leert om grenzen aan te voelen, aan te geven en te verleggen;
  • je leert contact te maken met jezelf, minder vanuit je hoofd en meer vanuit je hart en buik.
  • opbouw van zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen;
  • je leert ruimte te geven en ruimte te nemen.

Duur workshop
Deze workshop duurt circa 2 uur. 

Wat levert jou het op?
Het herkennen en bewust zijn van (ont)spanning leer je alleen door het te ondervinden. Daar zit de toegevoegde waarde van bokscoaching. Je gaat in deze workshop ervaren wat stevig staan, juiste ademhaling en focus kunnen betekenen tijdens het boksen, maar ook tijdens je dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer. Je wordt op een directe manier geconfronteerd met de manier waarop jij omgaat met druk, stress en veeleisende nieuwe situaties. Wat er gebeurt in je lichaam en hoofd, zal je ook herkennen in je dagelijkse leven. Een actieve workshop met direct toepasbare inzichten.

Deze workshop is voor iedereen geschikt. Je hoeft zeker geen ervaren sporter te zijn!

Uitbreiding van deze workshop
Deze workshop is ook uit te breiden naar een workshop van 4 uur in combinatie met het thema stress. De focus ligt hierbij op wat stress is, hoe het stressmechanisme werkt en hoe je stresssignalen herkent. Hierna gaan we aan de slag met de bokscoaching.

Contact
Heb je vragen? Ik bespreek graag vrijblijvend met je of deze workshop jou kan helpen bij jouw vraagstuk. Neem gerust contact met mij op!