Workshop werkstress & werkbelasting

Stress en burn-out zijn de laatste decennia gigantisch toegenomen. Werkstress kan leiden tot burn-out klachten en uiteindelijk uitval. Uit onderzoek blijkt dat 1,3 miljoen werknemers in Nederland last hebben van een burn-out. Als daar niets aan verandert, zal deze trend in de toekomst alleen maar doorgaan. De Wereld Gezondheidsraad (WHO) heeft in 2019 burn-out officieel als beroepsziekte erkend. Werkgevers zijn in Nederland verplicht om hun werknemers zoveel mogelijk te begeleiden als zij door burn-out uitvallen. 

Maar hoe werkt nu jouw stressmechanisme? Wat zijn jouw stress-signalen? Wat zijn jouw energiegevers en energie vreters? En wat kun je doen, om te voorkomen dat je uitvalt met burn-out klachten? Tijdens deze workshop, waarbij inzicht en bewustwording centraal staan, krijg je antwoord op deze vragen. 

Doelstelling workshop

  • bewustwording: wat is stress en wat zijn de gevolgen hiervan;
  • ontdekken hoe het stressmechanisme werkt;
  • (h)erkennen van stresssignalen;
  • inzicht krijgen in de oorzaken van werkbelasting;
  • inzicht krijgen in jouw belasting en belastbaarheid;
  • inzicht krijgen in jouw huidige situatie ten aanzien van stress;
  • actie en afspraak met jezelf.

Duur workshop
Deze workshop duurt circa 1,5/2 uur. 

Uitbreiding van deze workshop
Deze workshop is ook uit te breiden naar een workshop van 4 uur in combinatie met het workshop bokscoaching. Tijdens deze workshop zetten we boksen als middel in om tot inzicht te komen. Door diverse oefeningen krijgen deelnemers op een laagdrempelige manier inzicht in hun gedachten- en gedragspatronen.

Contact
Heb je vragen? Ik bespreek graag vrijblijvend met je of deze workshop jou kan helpen bij jouw vraagstuk. Neem gerust contact met mij op!